kunngjøring uke 6

Fredag, 11.02.2022 kl. 12.00 meesse for de syke og eldre-

Vår Frue av Lourdes: Bønnedag for de syke

Den hellige Johannes Paul II innførte internasjonale bønnedag for de syke. I vår kirken inviterer via alle våre syke og eldre til en messe kl. 12., tirsdag den 11. februar med etterfølgende lunsj. Under messen skal det meddeles sykesalving.

Hjertilg velkommen!

Sykesalvingens sakrament: Ved sykesalvingens sakrament viser Gud gjennom kirkens slaving sin omsorg for og støtte til syke og eldre mennesker. I sykesalvingen får de truende et sakrament som lindrer eksistensiell smerte og styrker dem i kamp mot sykdom. Dette sakrament kan også hjelpe til en fredfull død. Der er viktig å være klar over at sykesalvingen ikke er beregnet på døende. Når man er alvorlig syk, eller står foran en alvorlig operasjon, befinner seg i en mental krise eller lignende, er sykeslavingen et sterkt tegn på at selv det mest engstelige og ensomme menneske ikke er alene. Vi er alltid under Guds omsorg og omsluttet av hele Kirkens forbønn.

11.Februar feirer Kirken festen for Vår Frue av Lourdes. I 1858 åpenbarte Jomfrue Maria seg ved en grotte i den sydfranske byen Lourdes for en ung pike ved navn Bernadette Soubirous. Les mer: http://www.katolsk.no/biografier/historisk/feb11